Blogi

Rakastu itseesi!

Sanomme onnellisina hetkinä parisuhteessa tai lapsellemme: “Rakastan sinua!”, mutta kuinka usein sanomme sen elämämme tärkeimmälle tyypille — itsellemme? Omasta seurastaan nauttiminen ja terve itserakkaus ovat onnellisen elämän elinehto – olemmehan elämämme jok’ikinen hetki itsemme kanssa!

Terve itserakkaus lisää luonnollisesti terveyttä edistävää toimintaa ja näin synnyttää hyvinvointia, onnellisuutta ja merkityksellisyyttä. Terve itserakkaus lisää myös rakkautta jokaisen toisen ihmisen “itseen”, jolloin näkee jokaisen yhtä arvokkaana ja aivan uniikkina yksilönä! Ei ole siis tarvetta talloa kenenkään varpaita, kaikille tilaa on!

Kuka olet?


Jotta voisimme rakastua itseemme, meidän on selvitettävä ensin kuka se itse on.

“Olen Minna Järvi, naimisissa oleva 36v sairaanhoitaja, 2 lapsen äiti. 165cm pitkä ja punatukkainen. Harrastan salilla käyntiä ja kylmäuintia. Voitin saunomisen MM kilpailut 2010. Minulla on rintasyöpä.“


Onko hän nimensä, ammattinsa, tekemisensä tai saavutuksensa? Mieti ovatko nämä asiat kykeneviä muutokseen, eli ovat muuttuja?

165cm – Muuttuja?

punatukkainen – Muuttuja?

nimi Minna Järvi – Muuttuja?

naimisissa – Muuttuja?

36v – Muuttuja?

sairaanhoitaja – Muuttuja?

2 lapsen äiti – Muuttuja?

Harrastan salilla käyntiä ja kylmäuintia. – Muuttuja?

Voitin saunomisen MM kilpailut 2010. – Muuttuja?

rintasyöpä – Muuttuja?

Mikä on sitten se ainoa muuttumaton asia meissä mikä on ja pysyy koko elämän, eli on vakio? Löydätkö sen tuosta lauseesta?

Olen eli oleminen.

Jos oleminen muuttuu (olemattomaksi), lakkaa se olemasta olemassa. Eli oleminen on meidän ainoa 100% pysyvä vakio! Kaikki muu pystyy muuttumaan ilman, että lakkaamme olemasta.

Toisin sanoen jokainen meistä on saanut LAHJANA tuon asian, johon voimme perustaa kaiken arvomme hyvillä mielin. Olet olemassa – olet siis mittaamattoman arvokas!

Kind reminder: Ihmisen englanninkielinen käännös on “human being”  eli “ihmis oleminen”. Sana ei ole “human doing” eli “ihmis tekeminen”. 

Oman arvon ulkoistamisen haasteet

Nyky-yhteiskunnassa esittelemme itsemme tekojemme ja muuttujien kautta. Niitä on erittäin hyödyllistä käyttää, mutta on tärkeää että oma arvostus ja rakkaus itseä kohtaan ei riipu mistään ulkoisesta. Muuten onnellisuutesi on jatkuvasti vaakalaudalla! Pienetkin kolaukset näissä ulkoisissa asioissa jyristyttävät identiteettiäsi. Ja jos kyyti olisikin tasaista, mieli keksii aina uuden ja paremman saavutuksen ja uskottelee, että “Sen jälkeen olen tyytyväinen itseeni ja onnellinen”. 

Olemme kasvatettu ympäristössä, jossa emme ole voineet välttyä ulkonäköön kohdistuneilta odotuksilta. Lapsena langanlaihat barbie nuket ja prinsessat muovaavat huomaamattamme ajatteluamme. Televisio, sanomalehdet, elokuvat ja sarjat jatkavat ihanteen luomistyötä. Saatamme joutua varsinkin nuorena ikätoveriemme nimittelyn kohteeksi, jos ulkonäkömme poikkeaa sen aikaisesta ihanteesta.  Ei ihme, että syömishäiriöt ja masennus ovat yleistyneet räjähdysmäisesti. Nuori kasvava nainen ei ole nähnyt terveen naisellisia muotoja, eikä ole valmis myöskään kohtaamaan omiaan. 

Tietoisesti tai autopilotilla vertaamme herkästi itseämme muihin. Mutta arvaa mitä? Jos vertaat NYT itseäsi muihin, mielesi löytää unelmakroppasi saavuttamisenkin jälkeen puutetta! Egomielen rakenne perustuu nimittäin aina valheelliseen puutoksen, joten sen on keksittävä aina uutta pysyäkseen hengissä.

“Sitten kun” periaate ei ole siis pysyvän onnellisuuden lähde. Saatat ajatella olevasi onnellinen, sitten kun saat unelmiesi auton. Mutta arvaa mitä? Ulkoisista asioista riippuvainen onnellisuus ei ole kestävää. Hetken päästä sen loisto katoaa ja mielessäsi on taas seuraava asia.

Egomielessä elävät rahvaat haluaisivat olla rikkaampia, rikkaammat miljonäärejä, miljonäärit havittelevat multimiljonääreyttä ja he taas biljonääreyttä. Biljonäärejä kiinnostaakin vaikutusvalta ja sen suuruus. Jokaisen mielellä on omat “porkkanansa”. Älä siis usko vaikka egomieli kuinka uskotteleisi olevasi ikuisesti onnellinen “sitten kun” saat tämä yhden jutun. Egosi mielestä et ole koskaan perillä. Paras siis katkaista puutoksen petollinen kierre samantien. Onnellisuus on siis löydettävä jostain muusta kuin ulkoisista tekijöistä.

Ulkoisiin asioihin perustuva identiteetti ja sitä kautta tuleva omantunnonarvo ovat kuin loputtomat kierreportaat, ja suunta ei ole ylöspäin! Älä siis usko mielesi “sitku” valheeseen – vaan löydä kestävämpi ratkaisu.

Terve itserakkaus saa sinut (sekä lähipiirisi) kukoistamaan!

Muutos alkaa, kun et samaistu egomieleesi, ulkoisiin saavutuksiisi tai mihinkään muuttujaan, vaan valitset pyhän tietoisuuden polun, jossa sydämesi ja silmäsi avautuvat totuudelle: olet olemassa – olet siis arvokas! Voit hengähtää.

Jokainen meistä syntyy tähän maailmaan autuuden tilassa. Elämän ihmettely ja siitä nauttiminen kaikilla aisteilla on luonnollista ja elämän suola. Ihmisiin ohjelmoituu ajan saatossa erilaisia ajatusmalleja, joista rakentuu kuin “hiihtolatuja” (hermosto) mihin mielemme tykkää laskeutua. Mutta mitä sitten, mitä jos kasvuympäristö ei ole ollut voimaannuttava, vaan se on aiheuttanut mielenterveysongelmia, eli haitallisia uria jotka eivät johda onnellisuuteen? 

Tietoisuuden valon avulla voimme valita toisin. Muutos tapahtuu täysin luonnollisesti omalla painollaan; tietoisuutesi valaistessa tiedostamattomuutesi (eli alitajuntasi).

Tietoisuuden valosi on siis avain muutokseen. Kun huomaat haitallisen uskomusmallisi, eli huomaat itsesi suuntaavan samalle tutulle hiihtoladulle joka on vienyt sinut puutookseen, pelkoon ja suruun monesti aikaisemminkin – valinta onkin nyt sinun. Jatkatko samaa reittiä vai päätätkö kokeilla jotain uutta reittiä?

Elämän esimerkki: Esiintymispelkoinen ihmisen on ruokkinut pelkoaan aina livistämällä kaikista esiintymistilanteista. Nyt edessä olisi taas tilanne, jossa Kaisan tulisi olla esillä suuren yleisön edessä. Kaisan päässä liikkuu: “En pysty siihen!” PAKOON” “Miten pääsen pakoon tästä tilanteesta?” mutta tällä kerralla Kaisa huomaa ajatuksensa ja päättää valita toisin. Mitä tapahtuisi jos hänen päässä alkaisikin liikkua: “Pystyn siihen!” “Olen yhtä osaava ja arvokas kuin muutkin.” “JES, homma hoituu!”

Ero ja muutos aikaisempaan olisi kuin yö ja päivä! Uudet ajatukset ja sitä kautta muodostuvat uudet uskomukset synnyttävätkin nyt pystyväisen ja voimallisen tunteen, koska pelon kohdatessa silmästä silmään, pelko häviää – joka kerta.

Ole siis se tietoisuuden valo, joka valitsee itse suuntansa, äläkä anna menneisyytesi märittää sinua. Valaise siis nämä mielesi “hiihtoladut” ja NAUTI MATKASTA. Matkan teosta tuleekin uusi päämääräsi, jolloin voit jatkuvasti elää nauttien elämästä. Eikun määränpäässä kutkuttava kohde on niiin makea, ja tulet olemaan tyytyväinen sitku…. STOP. Et usko enää näihin mielen sitku-tarinoihin… ethän?

Hengitä syvään, sulje silmät ja avaa: voiko mikään olla huonosti juuri tässä hetkessä?

Laskeutumalla tähän hetkeen ja omaan kehoon alamme tulemme tietoiseksi autopilotilla toimivista ajattelumalleistamme, jolloin ne eivät enää ohjaa toimintaasi, vaan me alamme ohjata niitä. Hyppäämme siis takapenkiltä – kuskin paikalle!

Kaikki on mahdollista vain ihmiselle, joka sisimmässään uskoo että kaikki on mahdollista. Ulkoinen maailma peilaa sinulle sisäisen maailmasi, joten kysyn nyt sinulta: minkälaisen maailman haluisit luoda?


Kun alat kukoistaa omassa voimassasi – myös lähipiirisi tulee nauttimaan muutoksesta! Tulet domino efektin lailla vaikuttamaan ihmisiin, joiden kanssa vietät aikaa ja näin tietoisuuden valon määrä kasvaa. Minkälaisen esimerkin haluaisit seuraavalle sukupolvelle antaa?

Anna siis minun valokuvata tuota sisältäsi kuplivaa tietoisuuden valoasi, joka alkaa nyt jo heijastumaan valovoimaisena ulkokuorena! Takaan, että tulet myös näkemään sen kauneuden ja eheyden jonka minä näen sinussa olevan.

Olet arvokas, merkittävä ja täydellisen kaunis juuri omana itsenäsi. Olethan AINOA kaltaisesi koko maailmassa! Mieti miten spesiaalia!

hanna@ainoamedia.fi

VOIMAANNUTTAVA HARJOITUS

Tämä muinainen ja eheyttävä hawaiilainen H’oponopono-harjoitus kannattaa tehdä peiliin katsoessa, esim. aina hampaita harjatessa. Sano itsellesi ääneen tai mielessäsi:


Olen pahoillani.

Anna anteeksi.

Rakastan sinua!

Kiitos

Kiitos

Kiitos!

Toista ne useaan kertaan, niitä todella tarkoittaen. Peilityöskentelyn myötä alat päästää vanhoista uskomuksista irti ja omakuvasi alkaa muuttumaan silmissäsi- rakkauden vaikutuksesta! Pääset lähemmäs totuuteen, olethan valo & rakkaus!